неділя, 13 листопада 2022 03:38

Британський полковник оцінив ризик нападу з Білорусі

Британський полковник оцінив ризик нападу з Білорусі
До Білорусі продовжують прибувати російські військовослужбовці та військова техніка. Фото Дивись.Інфо

Збройні Сили Білорусі абсолютно не вмотивовані для вторгнення в Україну. Вони слабкі та не мають належної підготовки для наступу. Багато військового обладнання Білорусі вже передано Росії.

Проте білоруська армія може напасти під тиском російського командування. Про це сказав британський полковник Глен Грант в ефірі "Еспресо".

"Це не та армія, яка справді може напасти. І все ж це не означає, що їх не можуть змусити це зробити", - зазначив офіцер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза з боку Білорусі: ЗСУ перевірили бойову готовність підрозділів на півночі

Головним завданням української влади та її союзників у цьому питанні є попередження вторгнення з боку Білорусі дипломатичними методами. Володимир Зеленський повинен дати Мінську чіткий сигнал із застереженням: якщо білоруські війська перетнуть український кордон, то нинішньому режиму Лукашенка настане кінець, пояснив Грант.

"Ми повинні чітко дати їм зрозуміти, що переходу кордону не повинно бути, що для них це не під силу, адже у них недостатньо військ, щоб це зробити розумно. Тож якщо ж вони нападуть, то буде набагато більше смертей як з боку росіян, так і з боку білорусів, і я не думаю, що білоруські солдати взагалі хочуть воювати з вами, насправді я впевнений, що цього вони не хочуть", - підсумував полковник.

Україна почала будівництво стіни на кордоні з Білоруссю, яка надає територію для російської агресії. У Волинській області збудували залізобетонний паркан з колючим дротом, рів, насип. Вже облаштовано близько трьох кілометрів кордону, роботи тривають.

Також роботи тривають у Рівненській і Житомирській областях.

Зараз ви читаєте новину «Британський полковник оцінив ризик нападу з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі