субота, 24 вересня 2022 09:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка повідомила про удари росіян по українській дамбі

Британська розвідка повідомила про удари росіян по українській дамбі
21 і 22 вересня 2022 року Росія завдала ударів по Печенізькій дамбі на річці Сіверський Донець. Фото: slovoidilo.ua

21 і 22 вересня 2022 року Росія завдала ударів по Печенізькій дамбі на річці Сіверський Донець.

Війська РФ використали балістичні ракети малої дальності. Про це повідомляє міноборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія може використати ядерну зброю на полі бою в Україні, щоб змусити Київ прийняти втрату територій" – що пише про нас світова преса

"Українські сили просуваються далі вниз за течією обох річок. Оскільки російські командири дедалі більше стурбовані своїми оперативними невдачами, вони, ймовірно, намагаються вразити шлюзи дамб, щоб затопити українські військові пункти пропуску", – йдеться у повідомленні.

Але ці атаки навряд чи спричинили значні перешкоди українським операціям.

Оголошення часткової мобілізації в Росії фактично є визнанням того, що РФ вичерпала запас добровольців, які бажають воювати в Україні. Про це, посилаючись на дані розвідки, заявило міноборони Великої Британії.

21 вересня диктатор Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію у всій Росії. Промову до народу диктатора вранці транслювали федеральні канали. Під мобілізацію потраплять військові в запасі, які мають військові спеціальності й бойовий досвід. Диктатор планує кинути на війну в Україну 300 тис. резервістів.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка повідомила про удари росіян по українській дамбі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі