пʼятниця, 20 жовтня 2023 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка оцінила наслідки ударів по аеродромах Луганська та Бердянська

Британська розвідка оцінила наслідки ударів по аеродромах Луганська та Бердянська
Україна вперше застосувала ракети ATACMS для ударів по аеродромах окупантів у Луганську та Бердянську. Фото: glavcom.ua

Якщо втрати Росії внаслідок ударів по аеродромах Луганська та Бердянська будуть підтверджені, це вплине на здатність РФ як оборонятися, так і вести подальшу наступальну діяльність на цьому напрямку.

Це також створить додаткове навантаження на російських пілотів, повідомляє у Twitter Міністерство оборони Великої Британії.

У британській розвідці нагадують, що, ймовірно, дев'ять російських військових вертольотів у Бердянську та п'ять у Луганську були знищені. Україна стверджує, що вперше використала для ударів надані США армійські тактичні ракети великої дальності ATACMS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар ATACMS по аеродрому в Бердянську: назвали кількість і тип знищеної ворожої техніки

"Враховуючи те, що російська постійна авіаційна підтримка на сьогодні була вкрай поганою, російські оборонні лінії стали все більше залежати від ротаційної підтримки перед загрозою українського наступу. Бердянськ використовувався як основна передова оперативна база на південній осі, що забезпечує як матеріально-технічне забезпечення, так і наступальну та оборонну спроможність", - йдеться у повідомленні.

За оцінками британської розвідки, враховуючи нинішнє навантаження на російське військове виробництво, втрату будь-яких літаків буде важко компенсувати в коротко- та середньостроковій перспективі.

"Ця втрата також, ймовірно, створить додатковий тиск на російських пілотів і літаки, які вже майже напевно страждають від бойового виснаження та проблем з обслуговуванням через непередбачену затяжну кампанію. Існує реалістична ймовірність, що цей удар змусить Росію знову перенести свої операційні бази та вузли управління далі від лінії фронту, збільшивши навантаження на логістичні ланцюги", - зазначають у британському Міноборони.

У ЗСУ 17 жовтня повідомили про удари по аеродромах біля захопленого росіянами Бердянська Запорізької області і під тимчасово окупованим Луганськом. Було уражено гелікоптери та обладнання аеродромів.

Пізніше стало відомо, що українські військові використали для ударів далекобійні ракети ATACMS. Президент Володимир Зеленський подякував США за надані ракети.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка оцінила наслідки ударів по аеродромах Луганська та Бердянська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі