неділя, 27 липня 2014 11:24

Британець-працівник Russia Today заговорив мовою "російської пропаганди" на допиті СБУ

Британець-працівник Russia Today заговорив мовою "російської пропаганди" на допиті СБУ
Фото: uapress.info

Журналіст Russia Today подякував СБУ за професіоналізм і пообіцяв з України виїхати і не порушувати кордонів, але із застереженням, що сумнівається, чи вважати Луганськ і Донецьк Україна.

Про це йдеться у відеоматеріалі ТСН.

Британець Філліпс Грехем Вільям впевнено декламує всі основні "хіти" російської пропаганди - називає партію "Свобода" і "Правий сектор" фашистами, звинувачує українську армію у братовбивчій війні, скаржиться на "руйнування російської культури в Україні", запевняє, що Донбас не хоче бути з Україною.

Журналіст працював з акредитації так званої ДНР, яку йому видали в захопленій адміністрації завдяки листу від російського каналу. Британець спілкувався з терористами Пономарьовим, Губарєвим, знімав 9 травня в Слов'янську.

Як відомо, українська сторона винесла рішення про видворення Грехема Філіпса Вільяма з території України протягом доби.

Журналіст подякував СБУ за професіоналізм і пообіцяв з України виїхати і не порушувати її кордонів, але із застереженням, що Луганськ і Донецьк він Україну не вважає.

"Хочу подякувати СБУ за професійне ставлення до мене. Я покину Україну і не буду повертатися в країну. Я можу оскаржити це рішення, але зараз я навіть не можу сказати, що з себе представляє територія України. Я працював в Луганську і Донецьку і вважаю, що це спірні території", - заявив журналіст.

 

Зараз ви читаєте новину «Британець-працівник Russia Today заговорив мовою "російської пропаганди" на допиті СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі