вівторок, 10 квітня 2012 16:24

Брейвіка визнали осудним, незважаючи на психічні розлади

У Норвегії завершилася повторна експертиза психічного стану терориста Андерса Берінга Брейвіка, обвинуваченого у вбивстві 77 осіб. Як повідомляє Dagbladet, згідно висновку експертів, на момент обстеження Брейвік визнаний осудним. Крім того, медики визнали, що під час скоєння злочину він також не був у стані психозу.

У той же час експерти відзначили, що деякий розлад психіки у Брейвіка все ж присутній. Зокрема, вони вказали на обмежену здатність терориста оцінювати навколишнє оточення, а самі теракти, на їхню думку, Брейвік скоїв у стані розстроєної свідомості.

Як уточнює Associated Press, психіатри дійшли висновку, що Брейвік здатний відповідати за вчинені ним дії. Крім того, вони висловили думку, що в майбутньому обвинувачений може знову вдатися до насильства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивці 77 людей шкода роздавленої миші

За даними Dagbladet, звіт психіатрів був переданий на розгляд суду в Осло, якому належить дати оцінку документу.

Висновок психіатрів суперечить підсумками попередньої експертизи, учасники якої порахували терориста божевільним. Зокрема, тоді було оголошено, що Брейвік страждає від параноїдальною шизофренії, у зв'язку з чим він нездатний відповідати за власні дії.

Результати попереднього обстеження не влаштували як потерпілих при вчиненні терактів, так і самого терориста. Зокрема, він наполягав, що діяв у здоровому глузді, ґрунтуючись на раніше розробленій концепції про необхідність боротьби з ісламізацією Європи. В результаті було призначено повторне обстеження.

Зараз ви читаєте новину «Брейвіка визнали осудним, незважаючи на психічні розлади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі