субота, 20 серпня 2022 19:49

Спецтема: Війна Росії проти України

"Брався то за кулемет, то за скрипку" – на фронті загинув музикант Роман Барвінок-Скрипаль
4

Роман Барвінок загинув у віці 29 років.
Музикою Роман займався з чотирьох років.
Після шпиталю повернувся на фронт.
Батько Романа Юрій Барвінок загинув 2 червня.

На війні загинув військовослужбовець, музикант і активіст 29-річний Роман Барвінок-Скрипаль.

Воїн загинув у суботу, 20 серпня. Про це повідомила військова Олена Білозерська у Facebook.

Роман уперше пішов на фронт ще 2016 року, а за менш ніж три місяці до загибелі втратив батька, який також воював проти російського агресора.

"Його батько загинув на цій війні трохи більше двох місяців тому. Скрипаль – сьогодні. Це сталося вранці. (Близькі вже повідомлені, писати можна)", – повідомила Білозерська.

Батько Романа, 58-річний Юрій Барвінок, загинув 2 червня. Він також був ветераном АТО, і знову пішов воювати в перший же день повномасштабного вторгнення. Похований у Ладижині на Вінниччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті загинув чемпіон України зі стронґмену

Про Романа Білозерська пише: "Він був дуже крутим скрипалем. Банально, але – так, міг би заробляти музикою і не паритись. А ще – не підлягав призову через поганий зір, але приховав свої проблеми і воював спершу в добровольцях, з нами в УДА (Українській добровольчій армії), а потім у морській піхоті. Став професійним кулеметником, працював з "дашкою" і "утьосом". По черзі просто в окопі брався то за кулемет, то за скрипку. Коли він грав, бувало, що припинялася стрільба, бо наші слухали і вороги теж. Ще він добре грав на гітарі і непогано співав".

"Поранений, він прикривав у березні відхід своїх. А потім, коли всі вийшли, кілька кілометрів добирався до медиків, за що отримав орден "За мужність". Про нагородження, побачивши знайоме прізвище в указі президента, йому повідомила я. Він був дуже здивований і щиро вважав, що не зробив нічого, гідного нагородження. Після шпиталю повернувся на фронт", – також розповіла.

На фронті загинув журналіст автомобільного видання InfoCar Микола Рачок. З перших днів повномасштабного вторгнення Росії чоловік пішов захищати країну.

4 липня на Харківщині загинув український захисник Максим Остяк із позивним "Остін". Воїн був учасником Революції гідності.

У боях проти російського агресора загинув телеведучий Карім Гуламов, який вів музичний хіт-парад на телеканалі M2.

Зараз ви читаєте новину «"Брався то за кулемет, то за скрипку" – на фронті загинув музикант Роман Барвінок-Скрипаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі