понеділок, 18 жовтня 2021 12:40

Брак ліжко-місць і діти на кисні: волонтерка розповіла про критичну Covid-ситуацію в Одесі

Брак ліжко-місць і діти на кисні: волонтерка розповіла про критичну Covid-ситуацію в Одесі
Одещина лідирує за кількістю хворих на коронавірус. Від 18 жовтня там діє червона зона карантину. Фото: t.me/KyivCityOfficial

В Одесі в лікарнях уже немає місць для важко хворих пацієнтів із коронавірусом. "Швидку" доводиться чекати кілька годин.

Містян поки ще приймають лікарні в Овідіополі, Біляївці й Чорноморську, повідомила у Facebook волонтерка Катерина Ножевнікова.

"Місць у місті немає. Швидка їде чотири-п'ять годин. Лікарі ходять із температурою і потрапляють у реанімацію. Просто ляжуть скоро. Відкривати ще відділення скоро просто буде неможливо. Працювати там буде нікому. Та й інші хвороби ніхто не скасовував. У ковідних відділеннях персоналу не вистачає. Одна-дві медсестри на 50-60 пацієнтів. Це нереально витримати й надати повноцінну допомогу", - розповідає Катерина Ножевнікова.

Також на коронавірус хворіють і діти - у Covid-відділенні дитячої лікарні вже 70 пацієнтів. Є навіть діти на кисневій підтримці.

Вона зазначає, що в місті біда з коронавірусом, а пункти вакцинації відкриті для охочих.

За останню добу в Одеській області виявили 1367 нових хворих на коронавірус і це найбільше в Україні.

Від сьогодні, 18 жовтня, область опинилася в червоній зоні карантину. Там заборонена робота кафе, ресторанів, кінотеатрів, фітнес-центрів і ТРЦ. Можуть працювати лише продуктові магазини, банки, пошта, АЗС, ветклініки й аптеки.

Обмеження для транспорту місцева влада може запровадити на власний розсуд.

Зараз ви читаєте новину «Брак ліжко-місць і діти на кисні: волонтерка розповіла про критичну Covid-ситуацію в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі