четвер, 29 червня 2023 15:43

Спецтема: Війна Росії проти України

"Бої вже в місті": колишній командир "Азову" розповів про успіхи ЗСУ в районі Бахмута

"Бої вже в місті": колишній командир "Азову" розповів про успіхи ЗСУ в районі Бахмута
На Бахмутському напрямку – і на флангах, і безпосередньо у самому місті – йдуть цілодобові бої. Фото: Генштаб

На Бахмутському напрямку – і на флангах, і безпосередньо у самому місті – йдуть цілодобові бої.

Під тиском захисників росіяни змушені майже щодня залишати позиції. Про це в Telegram повідомив екскомандир "Азову", майор ЗСУ Максим Жорін.

Генштаб у свіжих звітах, своєю чергою, також згадував про успіхи на підступах до міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Таврійському напрямку ЗСУ ліквідували три роти росіян і купу техніки

"Якщо раніше українські сили тримали оборону, то тепер з нашої сторони бої переважно наступального характеру", – повідомив Жорін.

Під тиском захисників росіяни змушені майже щодня залишати позиції і відступати, додав військовий. За його словами, ЗСУ мають певний результат і за вчорашній день.

"Зараз українські сили рухаються до того, щоб контролювати всі необхідні висоти на флангах Бахмуту. Той, хто володіє висотами, має більше можливостей завдавати ураження, контролює оперативний простір навколо. А далі – це плацдарм для подальшого просування, тактичного оточення міста, а потім і його звільнення", – зазначив він.

Українські військові продовжують контрнаступальні дії. Зокрема, провели кілька розвідувальних атак на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Окрім того, ЗСУ просунулися у Донецькій та Запорізькій областях. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

На Бахмутському напрямку українські захисники перехопили стратегічну ініціативу і ведуть наступ широким фронтом на флангах Бахмута.

Сили оборони продовжують наступальну операцію на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, заявив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов в ефірі національного телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «"Бої вже в місті": колишній командир "Азову" розповів про успіхи ЗСУ в районі Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі