субота, 11 лютого 2023 08:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Бої стануть жорстокими" ‒ у США спрогнозували новий російський наступ

"Бої стануть жорстокими" ‒ у США спрогнозували новий російський наступ
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі прогнозує новий російський наступ. Фото: slovoidilo.ua

Росія збирається навесні відновити потужні наступальні операції в Україні.

А зиму використовує для поповнення особового складу та переозброєння. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін не прагне війни з НАТО" ‒ в ISW прокоментували російські ракети над Румунією

За його словами, російський диктатор Володимир Путін використовує зиму, щоб поповнити запаси, провізію, переозброїтися, поповнити особовий склад та "відновити наступальні операції навесні".

Кірбі наголосив, що США та союзники протягом останніх тижнів збільшили військову допомогу Україні.

"Щоб допомогти ЗСУ підготуватися до того, що росіяни можуть планувати навесні. Бої, ймовірно, стануть більш жорстокими", ‒ наголосив Кірбі.

Пентагон збирається відновити дію надсекретних програм в Україні, які призупинили до початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Якщо Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки отримає схвалення, то американські війська спеціальних операцій зможуть використовувати українських оперативників для протидії дезінформації та спостереження за російськими військами.

Зараз ви читаєте новину «"Бої стануть жорстокими" ‒ у США спрогнозували новий російський наступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі