понеділок, 12 січня 2015 18:42

Бойовики шукають слабкі місця в обороні - експерт

Бойовики шукають слабкі місця в обороні - експерт
Фото: ipukr.com

Росіяни хочуть зберегти зону нестабільності на Донбасі. Для цього Кремль надсилає живу силу, техніку, боєприпаси. Про це Gazeta.ua розповів директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"З грошима останнім часом у бойовиків почалися складнощі. Тому посилився "віджим" власності не тільки у бізнесменів, але й менш заможних громадян. На Донбасі Росія влипла в халепу і не знає як звідти вибратися. Путіну треба привселюдно сказати: хлопці, вибачте, я вам брехав. Чого, звичайно, не буде. І тому вся ця дестабілізація буде продовжуватися. І не тільки біля ДНР та ЛНР, а й розширюватися на інші області. Російські спецслужби підігріватимуть антиурядові, антиукраїнські та проросійські настрої в регіонах. Підбурюватимуть народні протести, використовуватимуть агентуру серед політиків. Якщо це не допомагатиме - влаштовуватимуть теракти, щоб посіяти страх", - каже він.

На думку експерта, військові сили бойовиків і української армії обмежені.

"Терористи постійно нападають на блок-пости, шукаючи слабину в обороні. Посилюючи оборону на одній ділянці лінії розмежування, українська армія послабляє іншу. Не виключається і більш широкомасштабний наступ бойовиків. Але поки що вони намагаються захопити ключові пункти на транспортних магістралях. Про український наступ говорити поки що рано. Наступний призов призначається для посилення оборони", - говорить Сунгуровський.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики шукають слабкі місця в обороні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі