вівторок, 05 квітня 2016 07:50

Бойовики штурмували українські позиції під Гранітним

Бойовики штурмували українські позиції під Гранітним
Фото: patrioty.org.ua

Активність російсько-терористичних угрупувань на Донбасі різко зросла. Бойовики планують атаки на мирних жителів.

Про це заявив речник штабу АТО Віктор Шубець.

"Підсумком вчорашньої доби став 61 обстріл наших позицій, що на 23 більше, ніж за минулу добу.

Використовуючи міномети калібрів 120 та 82 мм, російські найманці завдали вогневих ударів по наших позиціях майже уздовж всієї лінії розмежування. Наші позиції обстрілювалися в районі Авдіївки, Новгородського Зайцевого, Талаківки, Широкиного та Новозванівки.

На лінії фронту зберігається тенденція застосування бойовиками великої інтенсивності вогню. Окрім мінометів великих калібрів, противник застосовує різні види зброї одночасно: кулемети великого калібру, гранатомети, роботу снайперів.

Також загострюється ситуація на Маріупольському напрямку. Із використанням мінометів бандити спробували взяти штурмом один із наших опорних пунктів поблизу Гранітного. Для відбиття та запобігання проникнення противника на опорний пункт наші бійці відкрили зосереджений вогонь з кулеметів та стрілецької зброї. Це змусило диверсійно-розвідувальну групу відступити", - розповів Шубець.

За його словами, українські бійці вчора 11 разів відкривали вогонь у відповідь. З опівночі уже зафіксовано 6 мінометних обстрілів.

"Також є інформація, що бойовикам передано їхніми кураторами з Кремля близько 200 мін різного калібру для провокацій наших сил у районі Зайцевого. Також вони планують використовувати цю зброю проти місцевого населення", - додав речник АТО.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики штурмували українські позиції під Гранітним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі