понеділок, 09 листопада 2020 20:17

"Бив жінку ногами в обличчя" - ще один свідок упізнала криворізького різника

"Бив жінку ногами в обличчя" - ще один свідок упізнала криворізького різника
Підозрюваного в масовій різанині в Кривому Розі 29-річного Тараса Усенка арештували на 2 місяці без права на заставу. Фото: veskr.com.ua

Підозрюваний у масовій різанині в Кривому Розі 29-річний Тарас Усенко схожий на чоловіка, який напав на жінку за 10 днів до трагедії.

Тоді він наздогнав свою жертву на вулиці, повалив на землю і бив ногами. Мав із собою ніж. Це сталося 27 жовтня близько 18.00, каже Антоніна Ситнюк. Разом із чоловіком стала свідком нападу.

"Коли ми підбігли – нападник при нас ще раз вдарив жінку в обличчя і кинувся тікати. Мій чоловік за ним. Я допомогла жінці встати. Побачила, що вона може самостійно стояти й побігла за своїм чоловіком. Поки приїхала поліція – потерпіла зникла. А підозрюваний заліз на дерево. Та його не затримали, бо нема заяви від потерпілої", - розповіла Антоніна Ситнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запобіжний захід криворізькому різнику обирали 7 год.

Додала, що їх із чоловіком опитали після вбивства двох і поранення вісьмох людей.

У цьому випадку простежується очевидне недопрацювання й службова бездіяльність поліцейських, вважає адвокат Сергій Старенький.

"Був факт насильства на вулиці. І навіть без заяви жертви – це хуліганство. Як мінімум, чоловіка мали затримати, встановити особу, опитати його і свідків. Якби в процесі була виявлена неадекватна поведінка – його б як мінімум оглянули б лікарі. Якщо це дійсно був той самий нападник, як кажуть свідки, які його тепер упізнають, цієї трагедії можна було б уникнути", - каже адвокат.

Різанина сталася 7 листопада близько 15:20. Невідомий убив серед вулиці сина й батька, 31 і 60 років. Ще 8 людей поранив. Різником виявився 29-річний Тарас Усенко. Факту вбивств не заперечував і прямо заявляв, то що він "прийшов з пекла", то що "він Бог", що якийсь "голос" наказав йому вбити 15 осіб. Підозрюваного у масовій різанині бачили за кілька днів до трагедії в неадекватному стані. Люди навіть зверталися із заявою до поліції, розповіла криворожанка Тетяна Карнаух. У кривавих подіях жінка звинувачує правоохоронців, бо вчасно не відреагували і не зупинили чоловіка, коли це можна було зробити.

Зараз ви читаєте новину «"Бив жінку ногами в обличчя" - ще один свідок упізнала криворізького різника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі