середа, 12 жовтня 2022 09:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Харківщину: Синєгубов повідомив останні новини

Битва за Харківщину: Синєгубов повідомив останні новини
Російська армія продовжує тероризувати обстрілами мирну Харківську область. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 11 жовтня, російські окупанти обстрілювали населені пункти Харківщини в Куп'янському, Харківському та Чугуївському районах.

Ці населені пункти розташовані близько до лінії зіткнення та біля кордону з Росією, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в Тelegram.

"Зокрема під ударами опинилися: Стрілеча, Красне, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Стариця, Дворічна та Дворічне. За попередніми даними, постраждалих немає", – написав Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнену Харківщину розміновувати допомагає Бобер: фото робота-сапера

Тим часом на деокупованій території області триває розмінування та відновлення пошкодженої окупантами критичної інфраструктури.

Упродовж 11 жовтня піротехніки знешкодили 668 вибухонебезпечних предметів, каже голова ОВА.

У деокупованих Ізюмі та Балаклії на Харківщині виявляють багато мін росіян ПФМ-1. Це так звані "пелюстки", що заборонені усіма міжнародними конвенціями. Цей тип мін дуже важко виявити навіть металодетекторами.

Рятувальники закликали жителів деокупованих територій оминати траву, не ходити до лісу, пересуватись лише у перевірених місцях з твердим покриттям та розповідати дітям про небезпеку від боєприпасів.

Повертатися на деокуповані території Харківщини до повного їх розмінування може бути дуже небезпечно, наголосила місцева влада.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Харківщину: Синєгубов повідомив останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі