четвер, 06 вересня 2012 16:56

Біля берегів Туреччини перекинулося судно з нелегалами, загинули 58 осіб

Біля берегів Туреччини перекинулося судно з нелегалами, загинули 58 осіб
Більшість потонулих пасажирів човна в момент аварії перебували в трюмі судна. Фото: Reuters

Рибальське судно, на борту якого перебували мігранти (імовірно з Іраку і Сирії), перекинулося у західній частині Туреччини в Егейському морі 6 вересня близько 5:30 за місцевим часом (5:30 за київським). Швидше за все, мігранти прямували в материкову Європу, звідки, за деякими даними, планували дістатися до Великобританії.

У зв'язку зі тим, що трапилося затримано двох громадян Туреччини - їх підозрюють у порушенні техніки безпеки при експлуатації водного транспорту.

Число жертв корабельної аварії досягло 58 осіб, повідомляє Reuters з посиланням на турецьке телебачення. Раніше повідомлялося про 20 загиблих.

Як повідомляє BBC News з посиланням на турецькі ЗМІ, більшість потонулих пасажирів човна в момент аварії перебували в трюмі судна. Рятувальникам вдалося дістати з води живими 45 осіб. Що стало причиною аварії корабля, не повідомляється.

Човни з мігрантами (як правило, нелегальними) тонуть біля берегів південних європейських держав відносно регулярно. Зазвичай такі аварії пов'язані з тим, що переповнені судна не витримують ваги людей, що знаходяться на борту.

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Туреччини перекинулося судно з нелегалами, загинули 58 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі