пʼятниця, 21 квітня 2023 15:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Бійці ЗСУ почнуть навчання на танках Abrams: озвучені строки

Бійці ЗСУ почнуть навчання на танках Abrams: озвучені строки
США передадуть українським Збройним силам 31 танк M1 Abrams. Фото: Getty Images

Навчання українських бійців на американських танках Abrams розпочнуться вже найближчими тижнями.

Рішення було ухвалено 21 квітня на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Про це повідомляє Associated Press.

Як пише видання, посилаючись на офіційних осіб, 31 танк прибуде на полігон Графенвер у Німеччині наприкінці травня.

"Українські військові розпочнуть навчання через пару тижнів. Ці тренування займуть близько 10 тижнів", – цитує АР заяву джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні пообіцяли швидше надати танки Abrams, але є нюанси

Вказано, що навчання проходитимуть не на тих танках, які США передадуть Україні. Натомість у Штатах вже оновлюють 31 бойовий танк M1A1 для відправки українцям на передову.

"Ця ідея полягає в тому, щоб українські війська пройшли підготовку до того моменту, коли оновлені танки будуть готові й можуть виконувати бойові завдання. Ці машини переобладнуються під потреби України", – пояснило джерело.

За словами чиновників, близько 250 українських військовослужбовців пройдуть підготовку – одна частина навчиться керувати танками, а інша – ремонтувати та обслуговувати їх.

"Після перших 10 тижнів також може бути проведено додаткове навчання, як вести бій і маневрувати з танками", – додають чиновники на умовах анонімності.

25 січня президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден оголосив про надання Україні танків. Всього США передадуть українським Збройним силам 31 танк M1 Abrams – танковий батальйон.

При цьому обіцяне озброєння доведеться чекати досить довго; оскільки танки Abrams - досить складна машина, доведеться змиритися з тим, що в Україну до весняного наступу їх не привезуть.

Зараз ви читаєте новину «Бійці ЗСУ почнуть навчання на танках Abrams: озвучені строки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі