четвер, 05 травня 2022 15:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Бігав на прийом до Путіна: СБУ зловила соратника Медведчука з "Українського вибору"

Бігав на прийом до Путіна: СБУ зловила соратника Медведчука з "Українського вибору"
Президент Росії Володимир Путін і лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала одного з лідерів партії Віктора Медведчука "Український вибір".

Про це у четвер повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Соратника Медведчука затримали у Києві.

За даними слідства, він займався підготовкою до повалення конституційного ладу в Україні, координуючи свої дії з російськими спецслужбами.

Прізвища затриманого СБУ не називає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПЗЖ в парламенті перефарбувалася на ПЗЖМ

Зловмисник розробив концепцію "народного самодержавства", яка передбачала насильницьке захоплення влади, знищення фінансово-економічної системи та зміну держкордону.

Ці ідеї просували через розгалужену мережу підконтрольних громадських організацій, повідомили правоохоронці.

У 2014 році затриманий звертався до адміністрації президента країни-агресорки Володимира Путіна щодо особистого прийому, щоб "доповісти" про підготовку заходів підривної діяльності в Україні.

За повідомленням УНІАН, йдеться про Олександра Тарнашинського. Це ветеран війни в Афганістані і керівник "Славянского движения "Русь возрождённая".

Під час обшуків за місцями перебування зловмисника правоохоронці виявили документацію та печатки "громадських організацій"; заборонену символіку; лист з адміністрації Путіна про отримане звернення; комп'ютерну техніку, засоби зв'язку та чорнові записи з доказами злочинних дій.

12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала його вивезти за кордон.

На території розкішного палацу Медведчука в Пущі-Водиці стоїть "золотий" вагон.

27 квітня Державне бюро розслідувань провело низку обшуків у Львові та Львівській області за місцями реєстрації і власності братів Медведчука й Тараса Козака.

Зараз ви читаєте новину «Бігав на прийом до Путіна: СБУ зловила соратника Медведчука з "Українського вибору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі