четвер, 28 жовтня 2021 12:32

Батьки 16-річного харківського водія відповідатимуть перед законом

Батьки 16-річного харківського водія відповідатимуть перед законом
Батьки підозрюваного вже допитані. Фото: t.me/kharkiv_1654

Батьки водія Infiniti 16-річного Миколи Харківського, якого звинувачують у скоєнні смертельного ДТП, відповідатимуть за допускання неповнолітнього до транспортного засобу.

Автівку придбали для підлітка й він користувався нею за "пасивного невтручання" батьків, заявив 28 жовтня речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко після засідання суду щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

"Особа не могла керувати транспортним засобом у такому віці й без прав. Батьки це розуміли, але допускали й сприяли цьому. Купили йому автомобіль. Діям батьків дадуть юридичну оцінку. Це можливо в адміністративному напрямі, тобто складенні протоколу за невиконання батьківських обов'язків. Або навіть можлива відповідальність у рамках кримінального провадження. Адже їхні дії надалі призвели до тяжких наслідків - смерті й травмування людей", - сказав він.

Батьків підозрюваного вже допитали. Батько Михайло Харківський є законним представником підлітка. Він був сьогодні на судовому засіданні. Infiniti належала матері Харківського. Жінка живе й працює в Німеччині, але наступного тижня прилетить до Харкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Харкові: батько затриманого підлітка "знайшов" винних

Аварія в Харкові сталася на перехресті просп. Гагаріна й вул. Одеської увечері 26 жовтня. Водій Infiniti на шаленій швидкості їхав на червоне світло, після чого врізався в Chevrolet. Останній автомобіль рухався на дозволений сигнал світлофора. Автівку розірвало на частини. Водій Chevrolet Aveo загинув на місці. Травмовані троє пасажирів Infiniti й водій. Їх госпіталізували. Швидкість машини перевищувала 100 км/год.

Сьогодні суд обрав запобіжний захід Харківському у вигляді 60 діб тримання під вартою без права внесення застави. У разі доведення провини Харківському загрожує покарання від трьох до восьми років тюремного ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років або без цього.

Раніше підліток уже мав проблеми із законом. У липні Харківського засудили до двох років умовно за завдання тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «Батьки 16-річного харківського водія відповідатимуть перед законом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі