пʼятниця, 18 листопада 2022 13:32

Спецтема: Війна Росії проти України

"Баланс сил змінився" – Резніков висловився про перебіг війни

"Баланс сил змінився" – Резніков висловився про перебіг війни
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Росія приречена на поразку. Фото: mil.gov.ua

Росія приречена на поразку у війні проти України.

Однією з причин цього є баланс сил, який змінився на користь Збройних сил України. Попереду очікується непростий період, зауважив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook.

"Ворог вдається до терору, щоб спричинити гуманітарну кризу. Але баланс вже змінився. Росія приречена на поразку. Україна обов'язково переможе. Працюємо над тим, щоб світ сприйняв українське бачення перемоги, і вона настала якнайшвидше", – зазначив він.

На цьому етапі війни, за словами Резнікова, більшу роль відіграватимуть такі фактори, як економіка, логістика, якість забезпечення військ та здатність до розвитку навіть під час активної фази бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заявила, що десятками збиває ракети HIMARS – ЗСУ відреагували

"Міністерство оборони не лише забезпечило поточні потреби Збройних сил України, а й сформувало і вже кілька місяців підтримує для армії резерв у вигляді понад 200 тисяч бронежилетів та понад 100 тисяч шоломів", – повідомив глава Міноборони станом на 17 листопада.

Він наголосив, що резерв поступово зростатиме, відповідно до запитів ЗСУ.

Наступного року Україна буде здатна самостійно забезпечити всі сили оборони бронежилетами та шоломами, за словами Резнікова. Імпорт у разі потреби може стати точковим доповненням.

"Ми вдосконалюємо логістику, у тому числі – через впровадження натовської програми Logfas. Ми детально пояснюємо логіку наших дій партнерам і будуємо систему проєктів підтримки на середній та довгий терміни. Це залучає економічний потенціал вільного світу на користь України", – додав він.

З часу проведення попереднього "Рамштайну" сім країн зобов'язалися надати Україні системи протиповітряної оборони. Про це нагадав міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін на початку засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-7"), яке проходило в онлайн-форматі 16 листопада.

Глава Пентагону наголосив, що в рамках контактної групи треба докласти більших зусиль, аби задовольнити термінові потреби України у системах ППО. Вони допоможуть Україні захистити інфраструктуру і забезпечити теплопостачання взимку.

Зараз ви читаєте новину «"Баланс сил змінився" – Резніков висловився про перебіг війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі