четвер, 17 листопада 2022 15:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія заявила, що десятками збиває ракети HIMARS – ЗСУ відреагували

Росія заявила, що десятками збиває ракети HIMARS – ЗСУ відреагували
HIMARS влучають у свої цілі, зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Фото: eastnews.ua

HIMARS влучають у свої цілі.

Російська ППО не може ефективно їх збивати, про це під час брифінгу 17 листопада розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Російська ППО теж зазнає втрат. Вона не є такою, як її подають у зведеннях російського міністерства оборони – що вони десятками збивають ракети HIMARS. Це відверта неправда. Ракети HIMARS прекрасно влучають у свої цілі і жодна російська ППО їх збивати не може так, як вони це подають", – підкреслив Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський генерал пропонує встановити системи ППО в Україні

Проте, на думку речника, не варто мати ілюзій – у Росії є достатньо засобів ППО і використовують їх доволі ефективно. Це стосується комплексів малої, середньої та великої дальності.

Українські сили оборони теж мають потужну зброю, надану партнерами. Проте потрібні системи, які дають 100-відсотковий результат на своїх напрямках.

"Українська держава ще раз наголошує і Повітряні сили просять Захід надавати нам більше систем різних типів. Бажано таких, як NASAMS, IRIS-T. Сучасних озброєнь бракує, щоб протистояти загрозам, які йдуть від держави-терористки", – додав речник.

Попри заяви Москви, російські війська досі не змогли знищити жодної із переданих Україні пускових установок HIMARS. Про це на умовах анонімності розповів високопоставлений чиновник міністерства оборони США.

Однак Україні, за словами американського посадовця, все ще потрібна значна кількість артилерії для майбутніх боїв.

Зараз ви читаєте новину «Росія заявила, що десятками збиває ракети HIMARS – ЗСУ відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі