неділя, 06 жовтня 2024 20:14

Спецтема: Війна Росії проти України

"Азов" взяв у полон окупанта, який причетний до вбивства полонених на Донеччині

"Азов" взяв у полон окупанта, який причетний до вбивства полонених на Донеччині
"Азов" взяв у полон окупанта, який причетний до вбивства полонених на Донеччині. Фото: youtube.com/@AZOVmedia

Бійці 12-ї бригади спецпризначення "Азов" спільно з 49-м окремим штурмовим батальйоном взяли у полон російського окупанта, який причетний до розстрілу трьох українських полонених у Нью-Йорку на Донеччині.

Українські бійці біли без зброї, повідомила 12 бригада спеціального призначення Національної гвардії "Азов" в X.

"Момент жорстокого злочину окупантів зафіксував безпілотник. Росіяни впритул розстріляли трьох беззбройних українських бійців одного з сусідніх підрозділів", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти стратили чотирьох українських військових на заводі у Вовчанську

Згодом бійцями 12-ї бригади спецпризначення "Азов" спільно з 49-м окремим штурмовим батальйоном було захоплено в полон одного з окупантів, який скоїв це звірство.

На допиті полонений росіянин надав свідчення про неодноразові вбивства полонених, які вчиняв і вчиняє його підрозділ. Більше того, росіяни вбивають навіть своїх за відмову йти у "м'ясні" штурми, зазначили в "Азові".

Про цей воєнний злочин росіян стало відомо на початку вересня. Донецька обласна прокуратура розслідує кримінальне провадження, яке 3 вересня було розпочато за цим фактом. Російський полонений військовий, який фігурує у відео і потрапив в полон, вже допитаний в рамках провадження, сказали в Офісі генпрокурора.

"Зараз ми маємо інформацію про загибель 93 наших бійців, які були страчені саме на полі бою", - повідомив начальник Департаменту війни Офіса генпрокурора Юрій Бєлоусов.

"У Телеграм-каналах було поширено відео можливої страти ще одного військовослужбовця у зухвалій формі. Ми відразу з Головним слідчим управлінням СБУ зареєстрували ще одне кримінальне провадження", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Азов" взяв у полон окупанта, який причетний до вбивства полонених на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі