пʼятниця, 15 лютого 2013 11:54

Авіакатастрофа у Донецьку могла статися через відмову двигуна або помилку пілота, вважає Ківалов

Авіакатастрофа у Донецьку могла статися через відмову двигуна або помилку пілота, вважає Ківалов
Фото: society.lb.ua

Причиною авіакатастрофи у Донецьку могла стати відмова двигуна або некомпетентність екіпажу, припускає голова комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя Сергій Ківалов (фракція Партії регіонів).

"Зараз існує кілька причин трагедії, що трапилася. Перша - відмова двигуна машини. За попередніми даними, двигун заглох під час посадки, що і призвело до того, що літак не потрапив на злітно-посадкову смугу. Його шасі застрягли у землі, він перекинувся і розламався . Ця версія в принципі має місце, оскільки авіалайнеру майже 40 років", - цитує Ківалова його прес-служба у п'ятницю.

Він також відзначив, що друга версія складається зі слів очевидців, серед яких - його друзі, знайомі і студентів Одеського юридичного коледжу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа у Донецьку: кількість загиблих зросла, а їх сім'ї отримають компенсації

"На борту літака знаходилися майже в два рази більше членів екіпажу, ніж належить. Деякі з них - малодосвідчені фахівці. Більш того, пасажири розповідають, що в кабіні пілота знаходився молодий стажист, який, власне, і був за штурвалом. Він просто не впорався з управлінням і не зміг вдало приземлитися, в результаті чого й сталася катастрофа", - сказав депутат.

С.Ківалов також заявив, що особисто буде цікавитися ходом розслідування авіакатастрофи Ан-24. На його переконання, винуватцям трагедії не вдасться піти від відповідальності.

Як повідомлялося, 13 лютого о 18.24 літак Ан-24, який прямував за рейсом "Одеса - Донецьк", здійснив аварійну посадку у Міжнародному донецькому аеропорту ім.С.Прокофьєва. Літак зачепився крилом за 10-метрову метеовишку, після чого перекинувся і впав. При падінні літак розвалився на дві частини.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа у Донецьку могла статися через відмову двигуна або помилку пілота, вважає Ківалов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі