субота, 12 січня 2019 17:49

Аварія судна біля узбережжя Туреччини: українські моряки прибули до Одеси

Аварія судна біля узбережжя Туреччини: українські моряки прибули до Одеси
В Україну прибули моряки із затонулого біля узбережжя Туреччини судна. Фото: Мignews

Семеро українців, які були членами екіпажу затонулого біля узбережжя Туреччини суховантажного судна "Volgo-Balt 214", повернулися в Україну.

Моряків зустрічали у міжнародному аеропорту "Одеса" родичі, представники МЗС та благодійного фонду "Ассоль", передає Укрінформ.

На Батьківщину повернулися Євген Ільченко, Денис Скачко, Станіслав Шевчук, Павло Мельниченко, Олег Геращенко, Євген Яценко і кок Тетяна Будко. Моряки поки що не коментували обставин трагедії.

"Довелося провести близько чотирьох годин у крижаній воді, поки до місця аварії судна прибули вертольоти турецьких рятувальників. До того часу майже половина членів екіпажу загинула", - зазначив Яценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські моряки розповіли, як помирали їхні колеги на Volgo-Balt 214

На жаль, четверо українці врезультаті трагедії загинули, серед них 37-річний стармех Дмитро Крепець житель міста Вилкове, житель Одещини Володимир Овдієнко, а також Ростислав В'язівський і Руслан Боднік. Загинули також двоє громадян Азербайджану.

Судно "Волго-Балт 214" затонуло біля турецького міста Самсун у Чорному морі. Корабель під прапором Панами прямував із російського порту в Азовському морі, перевозив вугілля.

Зараз ви читаєте новину «Аварія судна біля узбережжя Туреччини: українські моряки прибули до Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі