понеділок, 09 листопада 2020 13:52

Атеїст без шкідливих звичок: мати криворізького різника розповіла про його життя

Атеїст без шкідливих звичок: мати криворізького різника розповіла про його життя
У Кривому Розі чоловік зарізав 2-х людей та ще 8-х поранив, зокрема й 8-річного хлопчика. Фото: dp.npu.gov.ua

Підозрюваний у масовій різанині в Кривому Розі - безробітній. Вів здоровий спосіб життя - алкоголю та цигарок не вживав категорично.

Під час обшуку правоохоронці виявили намальовані кола на стіні, а зі сміттєвого кошика витягли зошити з цифрами та колами. Тиждень тому дивних малюнків на стінах ще не було. Про це розповіла мати затриманого, передають "Факти".

"Адвокат, якого надали синові, вважає, що він як і раніше в неадекватному стані. В кабінеті слідчого кричав: "Я вимагаю для себе смертної кари!" Адвокат сказав, що в Україні вона скасована. Син попросив: "Прошу в порядку винятку!" - розповідає жінка.

Вона бачила сина 6 листопада. Був спокійний, жодних проявів агресії не помітила. Але за рік до того, що сталося, у чоловіка були короткочасні панічні атаки. Він серед ночі схоплювався, кричав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різника з Кривого Рогу за 10 днів до трагедії "ловила" поліція

"Я тоді навіть спала у нього вдома 2 ночі. Заварювала пустирник, робила масажі комірцевої зони. Він заспокоївся. "Мамо, у мене вже все пройшло". Коли ночувала, панічних атак у нього не було. Але дитинство у нього було непростим", - додала жінка.

Зізналася, що в дитинстві її син був свідком насильства з боку його батька. Але жінка не йшла від чоловіка, бо боялася, що "чужі діти нікому непотрібні".

Останній рік чоловік перебивався тимчасовими заробітками, змінив кілька місць роботи, пів року був на заробітках у Чехії. Після цього, приїхавши додому, не зміг знайти роботу через карантин. Але він жив економно. Заощаджень вистачало. Жив один: з дівчиною вони розійшлися.

"Рік тому, приїхавши з Чехії, він став прихильником здорового способу життя. Правильно харчувався. Говорив, що і жити треба правильно: не обманювати, не красти, не лаятися. Говорив це дуже серйозно. Але без тиску. Це можна вважати "дивацтвами"? Я вирішила, що він став занадто правильним і ввічливим, бо подорослішав. Сам він вів здоровий спосіб життя. Ходив у тренажерний зал", - розповідає жінка.

Вона також зауважує, що впевнена, що наркотиків син не вживав. Психічно хворих у родині теж не було.

"Знайомий психіатр, якому я показала відео затримання сина, сказала: "Так він же неадекватний!" Інша лікар запитала: "А він на ковід не хворів?" Зараз же стільки випадків, що у людей після цього захворювання виникають ускладнення, часто пошкоджується психіка. Бувають навіть самогубства. Я хочу у всьому розібратися. Проситиму, щоб у нього взяли тест на ковід. За 2 тижні до цього син перехворів, мав подібні до ковід симптоми. Нікуди не виходив. У нього була висока температура, діарея, біль у грудях. Але до медиків ми не зверталися, тому що не було договору з сімейним лікарем", - розповідає жінка.

Вона каже, що її син був атеїстом.

Різанина сталася 7 листопада близько 15:20. Невідомий убив серед вулиці сина й батька 31 і 60 років. Різником виявився виявився 29-річний Тарас Усенко. Факту вбивств він не заперечував і прямо заявляв, то що він "прийшов з пекла", то що "він Бог", що якийсь "голос" наказав йому вбити 15 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Атеїст без шкідливих звичок: мати криворізького різника розповіла про його життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі