середа, 26 липня 2023 06:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія РФ потужно вдарила по Україні з землі і з повітря: є жертви

Армія РФ потужно вдарила по Україні з землі і з повітря: є жертви
На Куп'янському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Новоселівського Луганської області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби ворог завдав ракетного та 65 авіаційних ударів, здійснив 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, повідомив уранці 26 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаударів в районах Ветеринарного та Гранова Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів", – йдеться у повідомленні.

На Куп'янському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Новоселівського Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Дворічна, Западне, Куп'янськ, Кислівка, Берестове Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищені ЗРК і "Алігатор": гарні новини з передової від ЗСУ

На Лиманському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Серебрянки, Спірного і Кузьминівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Луганської області та Торське, Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів в районах Кліщіївки, Предтечиного та Диліївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема це Новокалинове, Авдіївка, Ласточкине, Водяне та Карлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Новомихайлівки, Золотої Ниви, Макарівки Донецької області. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема це Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка, Велика Новосілка Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог завдав авіаційних ударів біля Невельського та Красногорівки. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Максимільянівка, Георгіївка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Новодарівки, Левадного, Малої Токмачки, Оріхова Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів.

На Донбасі бійці 38-ї окремої бригади морської піхоти приземлили ворожий Ка-52 "Алігатор". Коштує гелікоптер Ка-52 близько $16 млн.

Збройні сили України на фронті продовжують контрнаступ одразу на кількох напрямках. Діють на північ і південь від Бахмута Донецької області. ЗСУ за минулий тиждень звільнили від окупантів 4 кв. км на цьому напрямку. Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Зараз ви читаєте новину «Армія РФ потужно вдарила по Україні з землі і з повітря: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі