вівторок, 29 листопада 2016 15:39

Архієпископ замість покаяння продовжує розважатися у барах

Архієпископ замість покаяння продовжує розважатися у барах

Архієпископ УАПЦ Мстислав (Гук), який "засвітився" на відео із гуляннями та бійкою в нічному клубі Тернополя, замість покаяння продовжує розважатися у барах. Вдома його відвідує заміжня подруга.

Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла Голова Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Мефодія Наталія Шевчук.

"У церковних колах давно знали про слабкості Мстислава. Сподівалися, що владика знайде у собі сили їх подолати. Але він почав грішити показово — у публічних місцях та за участю підлеглих йому священиків. Собор вирішив відправити його на покаяння до монастиря. Це те ж саме, що відправити вченого до бібліотеки або художника на пленер. Звісно ж, це ніяке не покарання, а його імітація. Розраховували, що Мстислав змусить себе пожити якийсь час у монастирі. Або навіть у себе вдома, але тихо, аби його ніхто не чув і не бачив. Проте навіть таку "лайт"-спокуту вирішив не виконувати", - каже Наталія Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандального архієпископа після гулянки у нічному клубі відправили на покаяння

Мстислав не виконує й інші зобов'язання, покладені на нього церквою.

"Владика Мефодій відчував близькість своєї смерті. І заздалегідь підготував собі могильну плиту на території храму Різдва Христового. На ній було викарбувано його дату народження. А от дати смерті досі немає. Бо владика Мстислав досі не привів до ладу могилу свого попередника", - додала Шевчук.

Жінка переконана, що владика Мстислав не може лишитися у Тернополі. Його варто вивести за штат церкви. Призначити певне утримання і дати час на покаяння та психологічну реабілітацію.

Раніше до журналістів потрапило відео з нічного клубу в Тернополі. На ньому – розважається і танцює з дівчатами один із найвпливовіших ієрархів Української автокефальної православної церкви архієпископ Мстислав. Він там був не один, а в компанії священиків. Під час розваг церковників у нічному клубі сталася бійка за їхньою участю.

Зараз ви читаєте новину «Архієпископ замість покаяння продовжує розважатися у барах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі