середа, 23 серпня 2023 22:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Японія анонсувала допомогу Україні на $7 мільярдів: куди підуть гроші

Японія анонсувала допомогу Україні на $7 мільярдів: куди підуть гроші
Японія надасть Україні допомогу на суму до $7 млрд. Фото: Pixabay

Японія надасть Україні допомогу на суму до $7 млрд.

Країна скористається своїм досвідом і знаннями в галузі повоєнного відновлення і відновлення після природних катастроф для забезпечення допомоги. Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, виступаючи онлайн на саміті Міжнародної Кримської платформи, передає "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія скине в океан 1 млн т зараженої води з "Фукусіми"

"Японія постійно забезпечуватиме різноманітну допомогу в розмірі до 7 млрд дол залежно від потреб", – зазначив він.

Очільник уряду Японії вкотре наголосив, що його країна послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, включно з Кримом та продовжить тісно співпрацювати з міжнародним співтовариством, зокрема з країнами G7, і приєднуватиметься до санкцій проти Росії.

Японія прагне використати свою традиційну дружбу з Іраном, щоб допомогти припинити російську війну проти України.

Зокрема, міністр закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші під час зустрічі зі своїм іранським колегою Хоссейном Амір-Абдуллахіаном у Токіо закликав не надавати РФ зброю. Про це з посиланням на МЗС Японії повідомляє видання Kyodo.

Візит іранського міністра в Токіо відбувся на тлі заяв України та її західних партнерів про те, що Іран надає Росії масштабну військову допомогу безпілотниками та боєприпасами.

Зараз ви читаєте новину «Японія анонсувала допомогу Україні на $7 мільярдів: куди підуть гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі