четвер, 18 серпня 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Апофеоз цинізму": окупанти взялися ремонтувати Маріупольський драмтеатр, де вбили сотні людей

"Апофеоз цинізму": окупанти взялися ремонтувати Маріупольський драмтеатр, де вбили сотні людей
У Маріуполі окупанти почали ремонтувати драмтеатр. Фото: facebook.com/mariupolrada.gov.ua

У тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині окупанти розпочинають "відновлення" будівлі драматичного театру, який самі ж зруйнували авіаударом весною цього року.

17 серпня туди завезли перші металоконструкції для даху та укріплення, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Тelegram.

"Апофеоз цинізму. Руйнація та вистави на кістках – обличчя Росії", – прокоментував Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жахи окупації: виживання в найбільш знищеному районі Маріуполя показали на відео

За його інформацією, в сквері біля драмтеатру продовжується демонтаж системи поливу. Також загарбники намагаються "облагородити" територію краденим з інших районів Маріуполі.

"Вкрадений унікальний дитячий майданчик замінили на переміщений з іншого місця – двору, зробленого за програмою "Затишне подвір'я". Проте завезли нові смітники та лавочки. Археологічну консервацію Храму Марії пошкоджено, а саму металеву модель - реконструкцію вкрадено", – написав радник.

Бомбу на драматичний театр Маріуполя окупанти скинули з літака 16 березня – попри те, що біля будівлі було великими літерами виведено слово "Діти". Всередині від обстрілів ховалися до 1,5 тис. людей, переважно жінок та дітей. Загинули 600 людей, за даними ЗМІ.

За два місяці російська армія вбила в Маріуполі вдвічі більше людей, аніж німецькі нацисти за два роки окупації міста під час Другої світової війни.

Під кожним зруйнованим окупантами будинком у Маріуполі на Донеччині знаходять близько 80-100 трупів.

Зараз ви читаєте новину «"Апофеоз цинізму": окупанти взялися ремонтувати Маріупольський драмтеатр, де вбили сотні людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі