неділя, 28 січня 2024 09:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики підтвердили просування загарбників на деяких ділянках фронту - нові карти боїв
6

На Куп'янському напрямку фронту відбуваються інтенсивні бої в районах Синьківки та Табаївки. При цьому російські війська підтвердили просування у районі Кремінної у напрямку Лимана.

Нещодавно загарбники також просунулися на захід від Бахмута. Про це свідчать нові карти бойових дій, оприлюднені Інститутом вивчення війни (ISW).

Ситуація у Харківській та Луганській областях

Аналітики підтвердили просування російських військ на північний схід від Куп'янська. Відео з геолокацією, опубліковане 27 січня, показує, що російські війська просунулися на захід від Синьківки.

Російські та українські джерела заявили, що позиційні бої тривали у районі Синьківки, на південний схід від Куп'янська в районі Стельмахівки, Табаївки та Берестового.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Харківській та Луганській областях
Карта бойових дій у Харківській та Луганській областях

Голова Харківської ОВА Олег Синегубов заявив, що найбільш інтенсивні бої на Куп'янському напрямі відбуваються в районах Синьківки та Табаївки.

А начальник служби зі зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо повідомив, що велика кількість російських артилерійських ударів на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках вказує на те, що російські війська намагаються там наступати.

Війська РФ також нещодавно підтвердили поступ у районі Кремінної у напрямку Лимана. Відео з геолокацією, опубліковане 27 січня, показує, що російські війська просунулися на схід від Макіївки (на північний захід від Кремінної) та на захід від Діброви (на південний захід від Кремінної).

Російські та українські джерела заявили, що позиційні бої тривали на захід від Кремінної в районі Ямполівки, Торського та Тернів, на південний захід від Кремінної в районі Діброви. А також на південь від Кремінної в районі Білогорівки.

Водночас український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російські війська активізували зусилля щодо просування у напрямку лінії Терни-Макіївка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу ЗСУ "задвохсотили" 740 окупантів - нові дані про втрати РФ

Бойові дії у Донецькій області

За даними аналітиків, російські війська нещодавно просунулися на захід від Бахмута та 27 січня продовжили позиційні бої з українськими військами в районі цього міста.

Позиційні бої тривали на північний захід від Бахмута в районі Богданівки, на захід від міста у районі Іванівського та на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки, Андріївки та Шумів.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація під Бахмутом
Ситуація під Бахмутом

Російські війська нещодавно просунулися в районі Авдіївки на тлі позиційних боїв, що продовжувалися в цьому районі 27 січня. Відео з геолокацією, опубліковане 27 січня, показує, що російські війська нещодавно просунулися далі на південь від Веселого.

За словами українського військового оглядача Костянтина Машовця, нещодавні успіхи Росії в районі ресторану "Царське полювання" на південній околиці Авдіївки та вздовж вулиці Соборної на півдні Авдіївки загрожують тактичному оточенню українських сил, які діють у безпосередній близькості.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв під Авдіївкою
Карта боїв під Авдіївкою

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки та Степового, біля самої Авдіївки, на захід від міста в районі Тоненького. А також на південь від Авдіївки у районі Опитного та на південний захід від Авдіївки в районі Водяного, Первомайського та Невельського.

Командувач української Таврійської групи військ бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що російські війська активізували атаки на ділянці фронту, яка включає Авдіївський напрям.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Донецькій області
Бойові дії у Донецькій області

Позиційні бої тривали також на захід та південний захід від Донецька 27 січня. Російські та українські джерела заявили, що бої відбувалися у районі Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Побєди й Новомихайлівки.

Бойові дії на півдні України

Позиційні бої 27 січня тривали у районі межі Донецької та Запорізької областей, але підтверджених змін на фронті у цьому районі не було.

Російські та українські джерела заявили, що були позиційні бої на південний схід від Великої Новосілки поблизу Золотої Ниви, на південь від Великої Новосілки поблизу Старомайорського. А також на південний захід від Великої Новосілки поблизу Приютного.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Запорізькій області
Ситуація у Запорізькій області

Російські війська нещодавно незначно просунулися в західній частині Запорізької області на тлі позиційних боїв, що продовжувалися в цьому районі 27 січня.

Відео з геолокацією, опубліковане 27 січня, показує, що російські війська нещодавно трохи просунулися на захід від Роботиного.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Херсонській області
Карта боїв у Херсонській області

Українські та російські джерела також заявили, що позиційні бої тривали на південь від Червоного, на захід від Вербового та у напрямку Новопрокопівки, що на південь від Роботиного.

Позиційні бої тривали також на лівому березі Херсонської області 27 січня, але підтверджених змін на фронті у цьому районі не було. Українські та російські джерела заявили, що позиційні бої тривали в районі Кринків.

Минулої доби найбільше російських атак українські воїни відбили в районах Лиману, Мар'їнки та Авдіївки. Загалом на фронті відбулося 79 бойових зіткнень. Про це вранці 28 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Під артилерійським вогнем ворога було понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики підтвердили просування загарбників на деяких ділянках фронту - нові карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі