четвер, 27 квітня 2023 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал оцінив можливості ЗСУ та росіян перед контрнаступом

Американський генерал оцінив можливості ЗСУ та росіян перед контрнаступом
Головнокомандувач збройних сил США в Європі генерал Крістофер Каволі оцінив можливості ЗСУ перед контрнаступом. Фото: mil.in.ua

Українські війська нині мають вдалу позицію для контрнаступу.

Військові США працювали з ними над планом контрнаступальної операції. Про це заявив головнокомандувач збройних сил США в Європі генерал Крістофер Каволі, повідомляє CNN.

"Згідно з моделюванням, яке ми дуже ретельно провели з ними, українці перебувають у хорошій позиції", ‒ сказав Каволі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму б'ють на сполох через очікуваний контрнаступ ЗСУ

Він також наголосив, що сухопутні сили Росії сьогодні більші, ніж були на початку конфлікту, незважаючи на численні втрати у війні проти України.

"Російські сухопутні сили деградували внаслідок цього конфлікту, хоча сьогодні вони більші, ніж на початку конфлікту", ‒ сказав Каволі.

За його словами, крім сухопутних сил Росія має інші ресурси.

"Військово-повітряні сили втратили дуже мало. Вони втратили 80 літаків", ‒ сказав генерал і додав, що Росія має ще до тисячі винищувачів і бомбардувальників.

Готуючись до можливого контрнаступу України, окупанти могли перекинути військову техніку для підтримки поточних російських наступальних операцій у Донецькій області або на інших ділянках фронту.

Контрнаступ – це завжди компроміс між тим, що має противник та сторона, що захищається. Коли у нас буде достатньо переваг, то Збройні сили України підуть вперед. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів військовий аналітик Павло Лакійчук.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал оцінив можливості ЗСУ та росіян перед контрнаступом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі