пʼятниця, 10 червня 2022 20:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський дипломат повідомив про плани Кремля із окупації Херсонщини

Американський дипломат повідомив про плани Кремля із окупації Херсонщини
Російські окупанти систематично влаштовують катування цивільних, сказав Майкл Карпентер. Фото: Укрінформ

Країна-агресор Російська Федерація запустила процес "приєднання" Херсонської області.

Про це заявив голова місії США в ОБСЄ Майкл Карпентер, повідомляє "Суспільне".

"Херсон став тим місцем, яке я б назвав лабораторією жахів. Ми бачимо, як Кремль запустив свою стратегію "приєднання" українських територій до Росії. І ми вже бачили таку стратегію раніше. Все це, на жаль, доволі відомі кроки. Ми вважаємо, що Кремль чекає моменту, щоб "приєднати" Херсонську область до Росії", - сказав Карпетнер.

Зі слів голови місії США, окупанти можуть провести псевдореферендум.

Російські окупанти систематично влаштовують катування цивільних осіб на захоплених територіях області, сказав Карпетнер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріуполь за крок до великої епідемії - британська розвідка

"Наразі ми бачимо звіти катування щонайменше 600 людей в Херсонській області. Їх тримають у спеціальних подвалах, які слугують кімнатами тортур", - сказав американський дипломат.

"Існує інформація про точну локацію таких приміщень - це будівля Херсонської державної адміністрації та ліцею № 17 у Генічеську. Саме туди російські військові вивозять місцевих чиновників, журналістів, громадських активістів і тих людей, яких росіяни вважають учасниками мітингів проти російської окупаці", - розповів Карпетнер.

25 травня президент РФ Володимир Путін видав указ про спрощений порядок набуття громадянства РФ для мешканців Запорізької і Херсонської областей України. У червні в раді федерації РФ заявили про псевдореферендуми.

На Херсонщині російські окупанти перевозять свої родини до тимчасово захоплених населених пунктів. У Херсоні захопили паспортні сервіси й видають містянам паспорти РФ.

Зараз ви читаєте новину «Американський дипломат повідомив про плани Кремля із окупації Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі