вівторок, 14 серпня 2018 18:10

Адвокат розповів, що відомо про "зниклого" головного свідка у справі Зайцевої

Адвокат розповів, що відомо про "зниклого" головного свідка у справі Зайцевої
18 жовтня торік на перехресті Сумської та провулку Мечникова в центрі Харкова зіткнулися Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg. У результаті наїзду 5 людей загинули на місці, 6 – постраждали. Пізніше в лікарні від важких травм померла ще одна з постраждалих. Фото - KP.UA

Поліція повинна оголосити в розшук зниклого свідка у справі ДТП у Харкові - лікаря-нарколога Олену Федірко.

11 вересня вона має з'явитися в суді й пояснити, чому, запідозривши обвинувачену Олену Зайцеву у вживанні наркотиків, передала на експертизу так мало її крові, що її не вистачило навіть на один аналіз. Про це повідомив адвокат потерпілої Людмили Фабріс - Дмитро Марцонь, передає "Обозреватель".

Жінка втратила в аварії одразу 2 близьких людей - доньку та онуку-студентку Аллу та Анастасію Сокіл. У Людмили вже немає сил ходити на засідання, вона зневірилася, що суд таки покарає винних, і вони будуть у в'язниці.

За словами адвоката, їм нічого невідомо про Федірко офіційно. Крім того, що через деякий час після ДТП вона звільнилася з диспансеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки разів Зайцева залишала СІЗО

"Існує процедура виклику свідків, встановлена законом. Її запрошували прийти на суд, вона двічі не з'явилася. Тоді суддя прийняв рішення здійснити її привід. На останньому засіданні поліція відзвітувала, що привести Федірко не змогли, оскільки за місцем проживання її немає. Вони поговорили із сусідами, ті сказали, що вона вже місяць не з'являється. Тепер суддя прийняв рішення про її допит. Тому поліція повинна оголосити в розшук. Вони повинні встановити місцеперебування свідка, наприклад, поцікавитися у міграційної служби - чи не виїхала Федірко до іншої країни", - зазначив Марцонь.

У судовій справі щодо смертоносної харківської ДТП експерти не змогли визначити швидкість автівок Олени Зайцевої та Генадія Дронова. Причинами називають неякісні відео та нерівномірну швидкість машини.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат розповів, що відомо про "зниклого" головного свідка у справі Зайцевої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі