неділя, 05 червня 2022 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Ядерний тероризм: крилата ракета РФ пролетіла над Південноукраїнською АЕС
3

Фото: @operativnoZSU

Російська крилата ракета пролетіла критично низько над Південноукраїнською атомною електростанцією о 5:30 5 червня.

Ракетка схожа на "Калібр". Імовірно, її випустили в бік Києва, де сьогодні пролунали вибухи, повідомила пресслужба Енергоатому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Запорізьку АЕС зупинити, станеться катастрофа - Енергоатом

"Росія вчинила черговий акт ядерного тероризму. Вона продовжує створювати загрози ядерній безпеці українських АЕС і загрожує всьому світу новою ядерною катастрофою. Рашисти досі не розуміють, що навіть найменший уламок ракети, який може потрапити в робочий енергоблок, здатний спричинити ядерну катастрофу й витікання радіації", - наголосили у відомстві.

16 квітня над Південноукраїнською атомною електростанцією також пройшли три російські ракети, запущені, імовірно, з Білорусі до Миколаєва. Одну з них зафіксували камери спостереження станції.

Камери відеоспостереження неодноразово фіксували, як російські ракети пролітають над українськими АЕС і дивом не влучають в їхні ядерні реактори.

У роковини Чорнобильської трагедії, 26 квітня, окупанти запустили три ракети по Україні. Вони пролетіли над блоками одразу трьох АЕС, сказав президент Володимир Зеленський. У разі влучання це перевершило б найстрашнішу аварію на Чорнобильській АЕС, наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Ядерний тероризм: крилата ракета РФ пролетіла над Південноукраїнською АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі