пʼятниця, 26 травня 2023 19:31

Спецтема: Війна Росії проти України

"Абсолютно хворі істоти": Зеленський про ракетний удар РФ по Дніпру

"Абсолютно хворі істоти": Зеленський про ракетний удар РФ по Дніпру
Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки. Фото: скріншот

У п'ятницю, 26 травня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки.

Глава держави у вечірньому зверненні також повідомив про ситуацію у Дніпрі, яке зазнало ракетного обстрілу РФ, передає Gazeta.ua.

"Питання – очевидні. Передова, наш захист і наші активні дії, забезпечення наших воїнів зброєю та снарядами, технікою. ППО і захист від терору. Протягом дня отримую доповіді щодо ситуації у Дніпрі та ліквідації наслідків чергового удару", – зазначив президент.

Зеленський наголосив що це суто звірство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зросла кількість постраждалих від російського ракетного удару у Дніпрі

"Це суто звірство: російська ракета, балістика – проти лікарні та ветеринарної клініки. Абсолютно хворі істоти. Станом на цю хвилину внаслідок удару загинули двоє людей. Мої співчуття рідним та близьким! Розбір завалів ще не завершився", – наголосив він.

За його інформацією, понад 30 людей поранені, і серед них – двоє дітей.

За словами президента, влада зробить все можливе й неможливе, щоб пришвидшити постачання в Україну більшої кількості та якості систем ППО – це буквально щоденне питання для роботи з партнерами.

"За цей тиждень маємо значний прогрес і щодо сучасної авіації для України, яка стане ключовим компонентом нашого захисту в повітрі. І ми рухаємось у модернізації оборони швидше, ніж можна було передбачити ще півроку тому", – зазначив він.

Щодо ставки, то, за словами Зеленського, важливу доповідь зробив генерал Олександр Сирський – щодо відповідних напрямків на Донбасі.

"Наші воїни роблять там неймовірні речі, і кожна відбита у окупантів позиція, кожна зайнята нашими силами висота – це нові й нові аргументи для світу, що Україна – може, може перемогти. Дякую кожному воїну! "Таврія", "Одеса", "Північ", захист Харківщини – увага кожному напрямку. Оснащення технікою бригад наступу. Міністр оборони мені доповів щодо результатів зустрічі "Рамштайну" – хороші результати", – підкреслив президент.

У п'ятницю, 26 травня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки.

Про оперативну ситуацію на фронті та за окремими напрямками доповіли командувачі ОСУВів (Об'єднаних стратегічних угруповань військ – Gazeta.ua). Про це глава держави повідомив у Telegram.

Члени Ставки детально розглянули темпи оснащення технікою та всім необхідним бригад наступу.

Зараз ви читаєте новину «"Абсолютно хворі істоти": Зеленський про ракетний удар РФ по Дніпру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі