середа, 06 липня 2022 10:55

Спецтема: Війна Росії проти України

80 зруйнованих об'єктів: окупанти обстріляли цивільних на Запоріжжі
4

Російські окупанти знову обстріляли цивільну інфраструктуру в Запорізькій області.

Під вогнем також опинилися позиції українських військових, повідомила у середу Запорізька обласна військова адміністрація в Telegram.

"За минулу добу, 5 липня, внаслідок ворожих обстрілів в Запорізькій області до поліції надійшло 80 повідомлень про руйнування цивільної інфраструктури. Окрім того окупанти здійснили 53 обстріли позиції українських захисників із танкового озброєння, реактивної та ствольної артилерію вздовж усієї лінії зіткнення", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака на Запоріжжя: наслідки показали у фото

Окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в Запорізькій області
Фото: t.me/zoda_gov_ua
Окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в Запорізькій області
Окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в Запорізькій області
Окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в Запорізькій області

Росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру у районах населених пунктів Гуляйполе, Оріхів, Новояковлівка, Орловське.

Упродовж минулої доби у Запорізькій області з тимчасово захопленої ворогом території евакуювали 1286 мирних жителів, зокрема 334 дитини.

Російські окупанти не припиняють хаотичні обстріли Запорізької області. Також намагаються утримати зайняті рубежі й обстрілюють позиції українських бійців.

Протягом доби 27 червня ворог здійснив 47 артилерійських обстрілів по українських позиціях. Також обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах Гуляйполя, Оріхова й Преображенки.

Росіяни активізували бойові дії одразу на чотирьох напрямках – на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському й Запорізькому. Противник обстріляв з артилерії різних калібрів і танків райони населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Водяне, Тоненьке, Красногорівка, Піски, Оріхів, Шевченко, Новомихайлівка, Гірське, Гуляйполе, Времівка, Вугледар, Новоандріївка, Червоне, Староукраїнка, Залізничне й Мар'їнка.

30 червня росіяни атакували Запорізьку область ракетами.

Зараз ви читаєте новину «80 зруйнованих об'єктів: окупанти обстріляли цивільних на Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі