вівторок, 18 серпня 2015 13:05

7-годинний обстріл Кримського та ворожа активність біля Донецька. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 18 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 17 серпня
Ситуація на Донбасі. 16 серпня

 Учорашня доба позначилася зниженням інтенсивності бойових дій. Перш за все у Горлівці. Уперше за 3 минулих дні кількість ворожих обстрілів наших позицій не перевищила позначку 100. Також протягом вчорашнього дня не було зафіксовано жодного факту ведення вогню по житлових кварталах з боку НЗФ.

Про це в ході брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"На Луганському напрямку епіцентром бойових дій вчора було с. Кримське Новоайдарського р-ну. Протягом 7 годин ворог вів обстріли українських позицій із південного та східного напрямків, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю та 120-мм міномети. Ближче до вечора на передову прибула ворожа техніка. Противник у ближній бій не вступав.

По 2 епізоди порушення режиму тиші з боку окупантів зафіксовані у Станиці Луганській та Щасті. Це відбулося переважно у темну пору доби.

Окрім цього, вчора вранці ворог тричі обстріляв із мінометів українських вояків, які обороняють с. Оріхове. Вогонь вівся з південного напрямку з відстані 5 км.

Донецький напрямок. У районі Світлодарська і Горлівки вчора було достатньо спокійно, противник жодного разу не застосував важке озброєння, вдаючись до дрібних провокацій на передньому краї. Шість таких епізодів учора було зафіксовано біля Луганського та Зайцевого.

На ділянці фронту від Горлівки до Донецька противник продовжує дотримуватися тактики артобстрілів ключових позицій української оборони, вогонь ведеться з великої відстані. Учора 2 таких інциденти були біля перехрестя залізниць Костянтинівка - Донецьк і Красноармійськ - Горлівка. Там працювали ворожі міномети і гаубиці.

Біля Донецька обстановка незмінно важка. У темну пору доби активні бойові дії, а саме провокації, перестрілки у прифронтовій смузі, обстріл наших позицій із артилерії ведуться тут практично безперервно. Накопичення важкої техніки та живої сили окупантів у Донецьку, Спартаку, Ясинуватій, а також на території аеропорту продовжуються.

Знову зафіксовано ворожу активність на південь від Донецька. Зокрема, у с. Оленівка розміщена військова техніка бойовиків, яка обстрілює нашу лінію оборони, розташовану на південь від Мар'їнки, де пролягає автодорога та залізниця.

На Маріупольському напрямку бойові дії ведуться біля лінії оборони Старогнатівка - Гранітне. Протягом дня противник вів мінометний та артилерійський обстріли українських позицій із прилеглих сіл та висот, один раз застосувавши при цьому РСЗВ "Град". Бойові дії найвищої інтенсивності велися з 13 і до 19 години", - розповів Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «7-годинний обстріл Кримського та ворожа активність біля Донецька. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі