субота, 02 квітня 2022 11:50

Спецтема: Війна Росії проти України

50% будівель знищено - як виглядає Ірпінь після "русского мира"
9

Внаслідок обстрілів російських окупантів в місті Ірпінь на Київщині, зруйновано 50% будівель.

Комунальні служби вже починають ремонатувати критичну інфраструктуру. Про це під час телемарафону повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

"Основне завдання зараз – ми збираємо наших мешканців, які загинули. Їх приблизно до 200 людей. Хоронитимемо їх. Інформуватимемо родичів про них. Звичайно, ми зараз проситимемо багатьох, щоб нам допомогли з технікою, людськими ресурсами… 50% міста, на жаль, зруйновано. Потрібно ще багато часу і роботи, щоб це відновити. З усіма комунальними службами ми на контакті, всі починають вже потроху збиратися і ремонтуватимуть критичну інфраструктуру", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники продовжують витягати з-під завалів Миколаївської ОДА тіла загиблих

Звільнений Ірпінь
Фото: t.me/Nazars_look
Звільнений Ірпінь
Звільнений Ірпінь
Звільнений Ірпінь
Звільнений Ірпінь

Маркушин додав, що у місті працюють патрулі аби виявляти мародерів.

"Всі мародери прибиратимуть завали, розчищатимуть вулиці і відповідатимуть перед законом", - каже.

Наразі в Ірпені залишилося до 4 тис. жителів. Мер закликав, щоб люди поки що не поверталися у місто. Оскільки немає комунікацій, води, електрики, газу, не працює каналізація і треба прибрати завали з вулиць. Крім цього потрібно перевірити вибухотехнікам ту територію, де були росіяни, щоб ніхто не постраждав.

28 березня місто Ірпінь біля Києва звільнили від російських окупантів. Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин. Він також наголосив, що мешканцям поки що небезпечно повертатися в місто.

Зараз проводять спеціальну поліцейську операцію.

Зараз ви читаєте новину «50% будівель знищено - як виглядає Ірпінь після "русского мира"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі