пʼятниця, 09 червня 2023 19:36

Спецтема: Війна Росії проти України

471 ДЕНЬ ВІЙНИ: наша артилерія всипала по чотирьох пунктах управління росіян. Сотня окупантів втекли з позицій

471 ДЕНЬ ВІЙНИ: наша артилерія всипала по чотирьох пунктах управління росіян. Сотня окупантів втекли з позицій
Українські артилеристи завдали удару по російських окупантах. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Українська авіація завдала за добу 16 ударів по районах зосередження особового складу російських окупантів і два ‒ по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Наші підрозділи ракетних військ та артилерії уразили чотири пункти управління росіян. Окупанти масово втікають з позицій. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Також ракетні війська та артилеристи уразили шість районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, три склади боєприпасів і п'ять артилерійських підрозділів ворога на вогневих позиціях.

В Арапівці у Луганській області дезертирували близько 90 військових російських окупаційних військ, які самовільно залишили бойові позиції, пише Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дивіться, який натовп біжить з лісу" ‒ рота росіян втікала після удару ЗСУ

Російська Федерація ігнорує Міжнародне гуманітарне право. Росіяни застосовують тактику терору, обстрілюючи цивільні об'єкти, житлові квартали.

Ворог завдав вісім ракетних ударів по цивільних будинках міста Звягель Житомирської області і по околицях Харкова.

Росіяни завдали 58 авіаційних ударів і здійснили 31 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

"На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні будинки, лікарню та іншу цивільну інфраструктуру", ‒ повідомив Генштаб.

Ворог зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської і Донецької областей. Протягом доби відбулось 27 бойових зіткнень.

Вчора командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що на Бахмутському напрямку Сили оборони мають успіхи і просуваються.

На Мар'їнському напрямку українські війська відбили всі атаки росіян, сказали в Генштабі.

За 470 днів українські воїни знищили 213 770 окупантів, 7600 броньованих машин ворога, 3901 танк, 314 літаків і 299 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «471 ДЕНЬ ВІЙНИ: наша артилерія всипала по чотирьох пунктах управління росіян. Сотня окупантів втекли з позицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі