пʼятниця, 17 лютого 2012 13:08

3-метрова бурулька у центрі Рівного наводить жах на мешканців

На краю покрівлі будинку №8 по вул. Котляревського в Рівному утворилася майже 3-метрова крижана бурулька. Її вага понад 30 кг.

"Такої гігантської бурульки в житті не бачив. Думаю вона до 3 метрів, а може й більша. У наших будинках висота від підлоги до стелі 2,5 метри. А та з даху дістає нижче рівня стелі першого поверху", - дивується Віталій Брушко, який мешкає в сусідньому будинку.

Бурулька утворилася поряд з балконом 65-річної Тамари Лешенко. Пенсіонерка нарікає, що через неї може бути біда.

"Боїмося на вулицю виходити. У нашому під'їзді немає навісу то, ще на голову впаде. Обходимо край будинку як найдальше. Але бурулька, то півбіди. На даху купи снігу. Сонце пригріє й в квартирі буде повінь. Нікому до нас немає діла", - нарікає жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві 78-річну Галину Зинюк убила бурулька

Мешканці розповідають, що комунальники збивали бурульки по цій вулиці. Дивуються, чому оминули їх будинок.

"Бурульки утворюються під час морозу. У сонячний день на дахах будинків тане сніг. Вода стікає на край покрівлі, де холодніше, й поступово замерзає. Через таке намерзання бурулька "росте". Коли температура повітря стає плюсовою, то бурулька починає розтавати. А падають вони не тільки у відлигу, а й у мороз. Велика бурулька стає важкою й відривається. Основа цієї - широка й міцна" - пояснив рівнянин Микола Павлунь. Він з дитинства цікавиться бурульками.

На думку Миколи Павлуня, вага льодяного утворення на вул. Котляревського щонайменше 30 кг.

Зараз ви читаєте новину «3-метрова бурулька у центрі Рівного наводить жах на мешканців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі