понеділок, 03 квітня 2017 11:41

30 млн грн розікрали з аеропорту "Бориспіль"

30 млн грн розікрали з аеропорту "Бориспіль"
Керівництво аеропорту "Бориспіль" вкрало 30 млн грн ФОТО: ukrainenews.org

В аеропорту "Бориспіль" викрили розкрадання 30 мільйонів гривень.

Про це повідомив прес-центр СБУ, 3 квітня.

"Посадовці аеропорту уклали з комерційною структурою контракт вартістю понад 90 млн грн на будівництво насосно-фільтраційної станції паливно-мастильних матеріалів. Станція відноситься до об'єктів критичної інфраструктури. А її будівництво затверджено планом розвитку аеропорту "Бориспіль". Менеджмент держпідприємства наприкінці 2015 року перерахував бізнесменам понад 28 млн грн авансу. Співробітники спецслужби задокументували, що будівництво об'єкту досі не розпочали. Державні кошти за допомогою фіктивних фірм виведені організаторами у "тінь", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ремонті столичних доріг розікрали 11 млн грн

Під час обшуків в офісах аеропорту та комерційних структур оперативники виявили печатки фіктивних фірм, комп'ютери зі встановленими системами "Клієнт-Банк". Вилучили фінансову та бухгалтерську документацію. Заарештували рахунки комерційних підприємств, які були задіяні у проведенні фінансової оборудки. Відкрили кримінальне провадження. Триває розслідування.

Співробітники СБУ викрили керівників київської компанії, які привласнили майже 29 млн грн бюджетних коштів. Компанія, яка займається будівництвом житлових і нежитлових приміщень, стала переможцем державних конкурсних торгів з будівництва насосно-фільтраційної станції. Уклала договір з державним підприємством на загальну суму понад 96,6 млн грн. За фактом привласнення коштів та ухилення від сплати податків відкрили кримінальні провадження.

Зараз ви читаєте новину «30 млн грн розікрали з аеропорту "Бориспіль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі