вівторок, 23 серпня 2011 16:41

Спецтема: Війна у Лівії

13 українців хочуть втекти з Лівії

13 українців хочуть втекти з Лівії

Посольство України в Лівії продовжує працювати в посиленому режимі і розглядає можливі шляхи евакуації українців, які залишилися в цій країні.

"Є вже 13 громадян України, які підтвердили готовність покинути Лівію, посольство підтримує з ними зв'язок", - повідомив на брифінгу у вівторок в Києві директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

За його словами, ситуація в Тріполі загострилася, однак, за інформацією МЗС, що знаходяться там українці перебувають у безпеці, хоча й існують перебої з поставками води та світла.

"Наші дипломати будуть до останнього робити все можливе для того, щоб допомогти громадянам України", - сказав Волошин.

За його словами, співробітники посольства вивчають різні варіанти для евакуації українців з Лівії, вже досягнута попередня домовленість з Мальтою про перевезення українців на судні цієї країни.

Також розглядається варіант евакуації через Туніс.

"Ми будемо пропонувати той шлях евакуації, який буде дійсно безпечним", - додав він.

Крім того, Волошин спростував інформацію ЗМІ про те, що біля українського посольства в Лівії вивішений прапор опозиції.

"У жодного посольства України за кордоном немає інших прапорів, крім прапора України", - сказав він.

Волошин додав, що на сьогоднішній день МЗС України підтримує контакт з посольством Лівії в Україні виключно з питань гарантування безпеки українських громадян, які перебувають у зоні конфлікту, а повноцінний політичний діалог між Києвом і Тріполі не ведеться.

Зараз ви читаєте новину «13 українців хочуть втекти з Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі