понеділок, 09 вересня 2024 16:57

Спецтема: Війна Росії проти України

105 боєзіткнень з початку доби, найбільше росіяни атакували на двох напрямках - Генштаб

105 боєзіткнень з початку доби, найбільше росіяни атакували на двох напрямках - Генштаб
Сили оборони України відбивають атаки російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська продовжують штурмувати позиції українських захисників.

З початку доби відбулося 105 бойових зіткнень. Найбільше ворожих атак було на Курахівському і Покровському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Курахівському напрямку російські окупанти атакували 28 разів у бік Долинового, Желанного Першого, Українська, Галицинівки, Красногорівки, Георгіївки і Костянтинівки.

19 спроб ворога просунутися вже відбито. Бої тривають - найгарячіше на цей момент біля Красногорівки.

На Покровському напрямку ворог здійснив 23 штурмових дій у Воздвиженки, Зеленого Поля, Новотроїцького, Новогродівки, Гродівки, Селідового і Михайлівки. Росіяни здійснили авіаудар по Пантелеймонівці. Сили оборони стримують російський натиск і відбили 16 атак. Тривають сім боїв, в основному у районі Новогродівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала згорілу авіабазу в Росії після українського удару - фото

Від вогню ворожої артилерії і мінометів постраждали Чернігівська і Сумська області.

Росіяни завдали авіаударів керованими авіабомбами по районах Павлівки, Білопілля, Годунівці, Пустогороду і Галаганівці.

На Харківському напрямку росіяни провалили штурми у районі Вовчанська.

На Куп'янському - було шість боїв. Ворог проводив наступальні дії біля Синьківки, Петропавлівки, Глушківки, Стельмахівки та у бік Лозової.

На Лиманському напрямку ворог 10 разів штурмував у районах семи населених пунктів. Тривають шість боїв. Ворог концентрує зусилля біля Новосадового і Невського, де провів половину від загальної кількості атак на напрямку.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбивали дев'ять спроб росіян просунутись поблизу Верхньокам'янського, Івано-Дар'ївки, Спірного і Званівки. В атаках у бік Званівки окупанти, окрім піхоти, використовували бронетехніку - зазнали втрат.

На Краматорському - було два боєзіткнення. Окупанти наступали у бік Білої гори, скинули авіабомбу – цілили у Предтечине.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки бомбардувальної авіації, п'ять разів намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій у районах Торецька і Неліпівки. Отримав жорстку відсіч. Російські агресори били некерованими авіаракетами і КАБами по Диліївці.

На Времівському напрямку противник сім разів штурмував наші позиції - у бік Золотої Ниви, Вугледара і Шахтарського. Тривають два бої неподалік Вугледара. Окупанти вдарили НАРами по Вугледару і Водяному некерованими авіаракетами, по Катеринівці цілили КАБами.

На Оріхівському напрямку ворог двічі атакував. Активно діяла російська авіація - терористи здійснили удари по районах Новоандріївки, Степногріська, Кам'янського, Новоданилівки, Лугівського і Білогір'я. Росіяни задіяли майже 70 некерованих авіаракет і сім КАБів.

На Придніпровському напрямку українські воїни відбили сім ворожих штурмів.

На Покровському напрямку російські окупанти зосередили найбільш підготовлені частини. Сили оборони позбавили ворога можливості маневрувати, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За 928 днів втрати російських окупантів становили 626 410 осіб, 16 906 броньованих машин, 8639 танків, 368 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «105 боєзіткнень з початку доби, найбільше росіяни атакували на двох напрямках - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі