понеділок, 24 грудня 2012 10:56

"Піксельну ялинку" встановили на головній площі Брюсселя
7

Фото: Фото: kulturologia.ru

В останні роки все частіше і гучніше лунають заклики відмовитися від використання справжніх ялинок на Різдво і Новий Рік, замінюючи їх на штучні. Підтримуючи цю ініціативу, студія 1024 Architecture створила спеціально для Брюсселя чи не найбільш дивну і красиву штучну ялинку в світі.

Ось уже кілька років то в одному, то в іншому місті цієї країни з'являються досить незвичайні замінники звичних різдвяних дерев, створені з досить неординарних матеріалів. До прикладу, в Хасельті з'явилася ялинка з непотрібного керамічного посуду, зібраного спеціально для цих цілей жителями населеного пункту, в Брюсселі ж зовсім недавно відкрили "піксельну ялинку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ялинки цього року посипатимуть сіллю

Причиною для цього також став протест мусульманської громади Брюсселя проти встановлення на центральній площі міста традиційної різдвяної ялинки, які пояснили це образою своїх релігійних почуттів. Після того, як міська рада визнала вищеописану вимогу законною, дизайнери із студії 1024 Architecture і вирішили створити особливий варіант святкового дерева - сучасний, але нейтральний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фруктову ялинку складають дві години

Об'єкт з назвою ABIES-Electronicus з'явився на Ринковій площі Брюсселя спочатку в рамках Фестивалю Світла. Це штучне "дерево" висотою в 19 метрів має світлодіодне підсвічування, що дозволяє йому світитися зсередини вогнями всіх барв веселки.

Зараз ви читаєте новину «"Піксельну ялинку" встановили на головній площі Брюсселя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі