вівторок, 19 червня 2007 07:06

Зливи пошкодили дороги на Івано-Франківщині

Через сильні дощі, що пройшли 16 червня на Прикарпатті, кілька населених пунктів залишилося без дорожнього сполучення. У Богородчанах півдня не працювала газокомпресорна станція на ділянці газопроводу "Союз".

— Найбільше постраждали села Богородчанського та Косівського районів, — каже оперативний черговий МНС в Івано-Франківській області Володимир Савчук, 33 роки. — У Богородчанському районі розмило гірські села Кричка, Яблунька та Пороги. Півтора тижня тому ці населені пункти вже постраждали від зливи. Тоді був зруйнований об"їзний міст. Щойно його підсипали, як розмило знову.

Без автомобільного сполучення залишилися 55 домогосподарств у селі Яблунька. Тут зруйновано 0,6 км ґрунтовки. У Порогах в Урочищі Діли підмило 0,8 км берегового укріплення, зруйновано мостовий переїзд. Відірваними від цивілізації залишилися 40 сімей.

На Косівщині постраждали села біля річки Пістинька.

Вода раптово піднялася на метр, підмила хати, затопила підвали, городи, а потім так само швидко зійшла. 30 присадибних ділянок, 4 житлові будинки та господарчу будівлю підтопило в Шешорах. Повністю розмило дорогу до санаторію "Шешори". У селах Пістинь, Річка, Урочищах Заворіття, Осередок, Велике Заріччя пошкоджені мости й дороги.

Зараз ви читаєте новину «Зливи пошкодили дороги на Івано-Франківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі