четвер, 08 квітня 2010 17:09

За самовільне перепланування штрафують

— Ми перепланували свою квартиру — за рахунок кладової розширили кімнату. Сусіди кажуть, цього не можна було робити самовільно, треба дозвіл. Нас можуть оштрафувати?

Світлана Курій, 42 роки, Львів.


Відповідає Наталя Герус, 40 років, виконувач обов"язків начальника відділу житлового господарства Львівської міської ради:

— Якщо вирішили перепланувати свою квартиру, треба звертатися у відділи житлового господарства районної адміністрації. Там є міжвідомча комісія, яка розглядає справу. Їй потрібні такі документи: квитанція за оплату комунальних послуг, довідка з місця реєстрації — жеку, заява всіх повнолітніх співвласників житла на ім"я голови райдержадміністрації, їхні підписи, затверджені жеком, акт обстеження помешкання жеком, документи на право власності — договір купівлі-продажу, технічний паспорт, витяг справи з реєстру.

Також треба розробити проект у ліцензованій проектній організації. Може знадобитися план вашого поверху і сусідніх.

Документи подаєте до канцелярії райдержадміністрації. Комісія розглядає їх протягом місяця, оглядає квартиру. Житель може бути присутнім на засіданні міжвідомчої комісії.

За самовільне перепланування накладають штраф від 17 до 51 гривні. Або роблять попередження з вимогою перебудувати все так, як було.

Зараз ви читаєте новину «За самовільне перепланування штрафують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі