вівторок, 19 лютого 2008 07:13

Волинські сапери отримали автомобіль з електростанцією

Автомобіль виробництва Кременчуцького автозаводу, призначений для роботи з вибухонебезпечними предметами, з"явився в управлінні МНС у Волинській області.

— Такий автомобіль давно був нам потрібен, — говорить заступник начальника піротехнічної групи волинського управління МНС Олег Тарасюк, 32 роки. — Кілька років тому ми знешкоджували авіабомби, які виявили на дні річки Турія. Спочатку снаряди під водою несли до берега. Потім занурювали гумову камеру, надували її повітрям із компресора та піднімали бомби. Тоді діставали їх звичайним краном. На випадок вибуху обкладали його мішками з піском, на кранівника одягали каску та бронежилет.

Автомобіль призначений для підйому й знешкодження вибухонебезпечних предметів вагою від 250 кг до п"яти тонн. Оснащений бензорізами, перфораторами, електростанцією. Між кузовом і кабіною є броньована перегородка.

Торік волинські сапери знешкодили дев"ять авіабомб. Випробувати новий автомобіль поки що нагоди не було.

Зараз ви читаєте новину «Волинські сапери отримали автомобіль з електростанцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі