субота, 12 квітня 2008 07:05

У Львові святкуватимуть 19 днів

Цього року святкування Великодня у Львові продовжиться Днем міста, який традиційно відзначають у першу неділю травня. Заходи розпочнуться 19 квітня і триватимуть до 7 травня.

— Не пригадую, щоб колись у Львові було так багато свят, — каже заступник міського голови Василь Косів, 34 роки. — Тільки на площі Ринок упродовж восьми днів заплановано дев"ять концертів. А крім того, протягом дня відбуватимуться вистави, забави, покази та інші дійства.

За тиждень до Великодня у дворику ратуші діти почнуть розмальовувати писанки. Напередодні свята ними прикрасять вхід до будинку міської ради. Біля ратуші встановлять 3-метрову писанку.

20 квітня в палаці спорту "Україна" відбудеться "Етнодиско" за участі Олега Скрипки та гурту "Мандри". 1 травня у старому трамвайному депо крутитимуть електронну музику і показуватимуть відеоінсталяції. Також цього дня відбудуться фестивалі "Флюгери Львова", "Львів — столиця ремесел", "День батяра".

— Як аналогію до Дня трудящих ми вирішили провести День солідарності батярів усього світу, — розповідає начальник управління культури і туризму міськради Андрій Сидор, 40 років. — Відбудеться концерт батярських колективів. Також виступатиме репер Вова зі Львова, який до цього дійства підготував спеціальну програму.

Зараз ви читаєте новину «У Львові святкуватимуть 19 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі