середа, 26 квітня 2006 17:42

Віруюча жінка викрила грабіжників церкви

У містечку Великі Мости Сокальського району на Львівщині в ніч на понеділок обікрали Святоуспенську церкву. Злодії поцупили срібну та золочену чаші, золоте розп"яття із дорогоцінним камінням і дві ложечки для причастя.

У 47-річного настоятеля церкви Дмитрія Улицького ледь не стався серцевий напад, коли він прийшов у храм рано-вранці.

— Злодії вибили вітражі на вікнах, розбили ікони, понищили хоругви й побили лампи. Мені навіть здавалося, що це не люди зробили. Не знаю, чи можна таке казати, але зловмисники не побоялися Бога і нагадили в паламарні, — отець Улицький прикладає долоні до скронь. — Срібній чаші близько двохсот років. Я навіть не уявляю, скільки вона може вартувати.

Наступного дня після крадіжки у Залізничний райвідділ міліції Львова зателефонувала похилого віку львів"янка й повідомила, що в її квартирі переховують церковне майно.

— Пані сказала, що не хоче брати гріх на душу, — розповів 50-річний заступник начальника Залізничного райвідділу міліції, підполковник Олександр Данчівський. — Чорний пакет до неї додому приніс товариш її сина. Сказав, що там мешти і що він забере їх через день. Жінка глянула у пакет і відразу набрала "02".

У хаті львів"янки оперативники організували засідку. У вівторок правоохоронці затримали 20-річного Андрія та 17-річного Івана, мешканців Великих Мостів. Андрій зізнався, що вже підшукав покупця на крадене.

Отець Улицький каже, що ложечки все ж пропали, а з розп"яття викрутили гвинт.

Зараз ви читаєте новину «Віруюча жінка викрила грабіжників церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі