четвер, 22 липня 2010 18:27

В облдержадміністрацію не пускають жінок із глибоким декольте

Автор: фото Ірина КОПИСТИНСЬКА
  Майстер спорту Олег Озарко переодягається у штани під стінами Івано-Франківської облдержадміністрації. Охоронці не пускають в установу людей у шортах
Майстер спорту Олег Озарко переодягається у штани під стінами Івано-Франківської облдержадміністрації. Охоронці не пускають в установу людей у шортах

— Минулого тижня до депутата обласної ради прийшов його помічник — у шортах, майці, резинових шльопках. Ми йому зробили зауваження, бо так ходити в державну установу не годиться. Але депутат наказав його пропустити. Це все побачив губернатор Михайло Вишиванюк і дав усне розпорядження в такому одязі людей не пускати. Це стосується всіх без винятку — і службовців, і відвідувачів, — розповідає командир відділення охорони Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Окунь, 42 роки.

У середу зранку він із підлеглим у міліцейській формі чергує біля центрального входу установи. Наглядає, аби всі, хто заходить у приміщення, мали пристойний вигляд.

— Приходять кілька днів тому двоє, — розповідає. — Одна у рваних джинсах і в такому декольте, що майже все звідти вивалюється. А хлопець — із такими патлами, як у дівчини. "Ми на практику"— кажуть. Ну куди ж ти прешся в такому вигляді? Хочуть стати держслужбовцями, а культури — нуль.

До адмінбудинку заходить жінка. Джинсова спідниця на ній ледь прикриває сідниці. Червона футболка з великим вирізом.

— То наша працівниця, — каже охоронець і робить їй зауваження.

— Та я завжди ходжу в біленьких блузочках. Але сьогодні така жара, що не можливо, — виправдовується Галина, працівниця фінансово-планового відділу управління праці. — Мені вже дав виговор начальник.

Охоронці пояснюють, що не мають права не пускати людей на роботу. Обмежуються лише попередженнями.

Об 11.00 заходить висока жінка у світлих джинсах із дірками спереду і декольтованій майці. Проситься в управління освіти.

— У такому вигляді заборонено заходити, — перепиняє її охоронець.

Жінка обурюється, телефонує кудись із мобільного. Через хвилину до чергового дзвонять, наказують пропустити відвідувачку.

— Золота навішала більше, ніж одягу, і прийшла в держустанову, — розводить руками Окунь. — Ну це ж не ми самі придумали такі порядки! Більшість людей нормально сприймає зауваження. Хто місцевий, іде додому переодягається, а з районів можемо пустити лише у відділ звернень.

На четвертому поверсі по коридору йдуть троє чиновників із Тисмениці. Усі без краваток.

— Знаю, що то порушення дрес-коду держслужбовця, — каже 45-річний Ігор Овчар, заступник голови Тисменицької райдержадміністрації. — Чиновники повинні завжди ходити при краватці. Але ми не йшли до Михайла Вишиванюка, тож вирішили дозволити собі в таку спеку вільніший стиль одягу, — сміється і обіцяє виправитися.

Завжди у краватці ходить на роботу керівник апарату Роман Струтинський, 61 рік.

— Я сам дотримуюся такого ділового етикету і вимагаю цього від підлеглих. Якось приходить співробітниця в білих штанах в обтяжку. Аж шнурочки ззаду просвічуються. Відправив додому перевдягатися, — каже.

До входу на велосипеді під"їжджає майстер спорту з легкої атлетики 25-річний Олег Озарко. Із целофанового пакета витягає спортивні штани і натягає поверх шортів.

— Нам в адміністрації виділяють кошти на харчування, — каже. — Учора трьох товаришів у шортах не пустили. Вони мене попередили, що треба штани з собою мати.

Зараз ви читаєте новину «В облдержадміністрацію не пускають жінок із глибоким декольте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі