понеділок, 10 квітня 2006 17:36

Ужгородцям відключили гарячу воду

Новий міський голова Ужгорода 45-річний Сергій Ратушняк розпорядився припинити опалювальний сезон у помешканнях городян. Окрім того, у квартирах, де немає автономного обігріву чи газової колонки, перекрили гарячу воду.

— Такого не траплялося за попереднього мера, — каже жителька вулиці Легоцького 23-річна Наталія Неймет. — За Віктора Погорєлова, навпаки, гаряча вода була і взимку, і влітку.

В Ужгороді працюють тільки котельні, які забезпечують теплом і гарячою водою лікарні, пологовий будинок і деякі дитсадки. Ратушняк заявив, що в припиненні постачання гарячої води винуваті керівники "Ужгородтеплокомуненерго" та міського водоканалу. Ці підприємства мають величезні борги.

— "Ужгородтеплокомуненерго" вже не належить місту. Його борги становлять понад 65 мільйонів гривень, — пояснив Ратушняк. — Підприємство — банкрут, володіють ним кредитори. Керують його діяльністю через санатора. Голова міста навіть не може змінити керівника. Міський водоканал заборгував понад 23 мільйони гривень і вже фактично є банкрутом.

Річний бюджет Ужгорода становить 96 млн грн.

— Щоби розрахуватися з боргами лише цих двох підприємств, треба рік прожити без зарплат, світла й тепла, — пояснює мер.

Зараз ви читаєте новину «Ужгородцям відключили гарячу воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі