середа, 09 липня 2008 07:13

У Тернополі відкриють "великий сейф" Нацбанку

Голова Тернопільської облдержадміністрації 33-річний Юрій Чижмарь домовився з головою Національного банку України Володимиром Стельмахом, 69 років, про відкриття в Тернополі грошово-емісійного центру. Тут акумулюватимуться готівкові кошти для потреб комерційних банків Західної України.

Керівництво банку обирало з-поміж кількох областей Західної України. Вибір Тернополя спричинило розміщення в центрі регіону. Банкірам запропонували дві ділянки для будівництва такого центру.

— Що це дає для нашої області? Якщо банківські установи будуть розташовані тут, то це й авторитет для Тернопільщини, і можливість оперативно впливати на фінансову частину діяльності комерційних банків, — говорить губернатор. — Наприклад, сьогодні Тернопіль потребує кредитів, а в державі проблеми з ними. Це так званий великий сейф Нацбанку на Західній Україні.

Після відкриття центру, в області запрацює аеропорт. Виділять кошти на ремонт доріг. Проте коли саме з"явиться центр, Юрій Чижмарь не знає.

— Оформлення всіх дозволів займає багато часу, — пояснює він.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі відкриють "великий сейф" Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі